Follow Dashboard

Buddyz;

Friend Until Jannah

Instagram / Webstagram





Awesome Giveaway;

Holiday Giveaway By Anis And Fareesha

Ask.fm



Credits Section;

Skin by; OhhAeen
Blog owner; ______
Another credits.

TITLE; Attention !!!
Tuesday, 11 December 2012 | 23:37 | 0 comments
Assalammualaikum :D . Today is 12/12/12 . Asal tarikh ni special ha ? it just a number for me . Okay , now back to the topic . Attention to batch 1997 or 15 y/o or for who's PMR victim . Look at this picture . Berdebar la . Hope keputusan aku cemerlang . Amin .






So , korang doa atau zikir lah banyak-banyak .



Bye . Assalammualaikum .

TITLE; Segmen Tanya Dan Jawab By YA
Thursday, 6 December 2012 | 22:01 | 0 comments


Assalammualaikum . Jeng jeng jeng . terkejut tak ? tak kan ? ok , dah start dah minah ni merepek . ok , just stop . today , i'm join a segmen by YANIE . come , let's join . best wokkk jawab soalan ni . yeah , lagi best dari jawab soalan periksa . hehe , tak payah pening-pening and kira-kira . nah , amek kau soalan dia .


1.Your Girl Bestfriend : Berlambak . salah seorang Nashya
2. Your Boy Bestfriend : My brother . Fahmi .
3. Your Nickname : Farah/Aina
4. Your Favourite Food : Ice-cream
5. Your Favourite Drink : Milo ice
6. Do You Have Mental Problems : No
7. Something You Can't Live Without : udara
8. Last Person You Called : ibu
9. Your Birthday : 15/11/1997
10. Someone You Love : parents/family
11. Someone You Hate : hackers
12. Last Text Said : bye
13. Your Super Bestfriend : #gengtabla : nashya , hanis , aainaa , kisah , farhana
14. Do You Believe In God? : Of course
15. Would You Take You Ex Back? : Doesn't have ex .
16. Someone You Miss : Atok
17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* : sibling (6/12/2012)
18. Your Favourite Song : Secret Song For You
19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life : alhamdulillah , ya
20. Do You Like Malay Food : sangat-sangat suka
21. How Old Are You : 15
22. Do You Regret Anything From Your Past ? : sometime
23. Where Do You Want To Honeymoon ? : istanbul
24. Do You Believe In True Love : ya
25. What Is Your Attitude : sometimes good sometimes not , heeee
26. Are You Scared Of GHOST? : in syaa Allah tak sebab tak pernah jumpa .
27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) : single
28. Have You Ever Broke Someone's Heart? : i think not , and i hope never
29. Who Is Your Favourite Singer ? : demi lovato
30. What is your favourite colour ? : red or white

TITLE; End Year Giveaway By FD
Monday, 3 December 2012 | 23:39 | 0 comments




Assalammualaikum . Hari ni saya masuk giveaway lagi . hope menang . Wanna join ? klik the banner . hadiah dia agak menarik . so , let's join it . *just a simple post*. senarai hadiah yang saya nak , hope ada tuah di situ :D :


* long necklace *
* pashmina *
* novel *
* hadiah misteri *



Wish me luck>

TITLE; Holiday Giveaway By Anis and Fareesha
Tuesday, 27 November 2012 | 00:41 | 0 comments



Assalammualaikum penjenguk-penjenguk blog aku . Today , saya masuk Holiday Giveaway . You know what , awak akan rasa rugi kalau tak join . Faham ? Bagus . Thumbs up . So , buat apa tercegat dekat situ . Join lah . Eh , btw , aku tak btaw cara nak join kan . Just click the banner then , ikut syarat-syarat dia . Dah , siap .

FB : Farah Ibrahim 
 TWITTER : NFA


SENARAI SPONSOR

Sponsor By Iha Mahdzir FOLLOW
JAM ICE WATCH X2
SPECTACLES HELLO KITTY X2

Sponsor By Fareesha  -Like | Like | Follow
TUDUNG BAWAL 
PHOTOPROPS MOUSTACHE
PHOTOPROPS RIBEN
FELT BOOKMARK NAME
FELT NAME
DOMO BEADS

Sponsor By Ayin - Like | Follow | Follow 
FELT CRAFT
Sponsor By Fatin Alyaa Adzmi - Follow | Click 
HANDMADE CRAFT x2

Sponsor By Iera Nad - Follow
TOPUP RM3

Sponsor By Miraa Hussin - Follow | Like
MHB ID - 1 YEAR

Sponsor By Izzati Zuhairi - Add | Follow | Join
LOMO
SPECTACLES HELLO KITTY X2
 



TITLE; GIVEAWAY MORE THAN 20 PRIZES TO BE WON!!
Friday, 16 November 2012 | 00:32 | 0 comments


Assalammualaikum :D . jom join giveaway ni . Best . Just click the banner kalau nak tahu syarat dia . Hope saya dapat menang salah satu barang ni .

TITLE; Special Post ~
Saturday, 10 November 2012 | 05:20 | 0 comments


Assalammualaikum :) Apa habak ? today , i'm gonna to write about my ELF - everlasting friend . Hanan Syakirah Bt Darwis . Ni kawan aku masa darjah 6 until now , tapi dah 3 tahun tak jumpa . Rindu aku kat budak ni . Dia ni baik tahap gaban . Nak tackle dia ? Jumpa aku dulu . eh ? melebih pulak . hahaha *kidding* . Wahai  Hanan , may we friend until Jannah . Insyallah . Bye , assalammualaikum :D .


TITLE; I'M FREE NOW
Monday, 15 October 2012 | 07:40 | 0 comments
Assalammualaikum .



yeah , finally I can update my second post and yeah I'm free now . PMR , PMR . Tiga tahun aku belajar , finally aku dapat menamatkan peperiksaan yang terakhir 'Penilaian Menengah Rendah' .

 

#First day PMR
---- berdebar tahap cipan . bangun pagi pagi , pakai baju . spray perfume sikit . ambil pensel baru dalam kotak , ruler baru , pemadam baru , pen baru senang cerita , semua baru . Kalau boleh , masa beli semua barang ni macam nak borong je . Eleh , macam korang tak biasa beli barang baru untuk periksa2 penting ni . Normal lah kan first day . Kene ada semangat . Frst day , ibu hantar . haha , cium pipi kanan kiri kanan . setiap hari macam ni . lepas tu salam abah pulak , abah bagi satu kertas dengan doa 'rabbi yassir wala tu a'sir' abah cakap kalau lupa ape ke kan , baca je doa tu , dengan izin Allah , kita akan ingat benda yang kita lupa . First paper , BM1 . seriously , boleh tahan susah . Next paper(BM2) , sederhana sikit . Third paper , AGAMA alhamdullilah aku boleh jawab .

 

#Second day PMR
Second day dah tak seberapa berdebar la , sebab kalau dah lalui first day , so the next day will be better right . Tapi second day , barang-barang dah tak baru lah kan . hehe . First paper , BI1 , agak senang tapi yang meaning for idioms tu hentam keromo jek aku jawab . Second paper , BI2 , yang section A for the first time aku jawab berjela-jela . GEO , dalam banyak-banyak kertas , aku rase kertas ni paling susah bagi aku . Thruthly , aku memang lemah geo . tapi aku suka belajar geo , interesting .

 

#Third day PMR
Hari yang agak mencabar bagi aku sebab this day paper Science and Sejarah . Yeah , science wajib dapat A . Kalau tak dapat A , banyak akibatnya tau . etc :akboleh masuk kelas sains , sah-sah tak boleh mohon SBP , MRSM , Teknik or anyelse lah kan . Sejarah , haha agak senang lah . tapi makcik aku cakap dekat sekolah dia kecoh , budak-budak cakap Sejarah susah . PELIKS . tapi maybe sebab soalan-soalan yang keluar ni , semua aku baca . Kalau tak baca , memang terberak , terkentut lah dekat situ , kesian budak amek periksa kat sebelah aku , tak fokus terus . Heeee

 

#Last day PMR
This is the day i waiting for . yeah , math and kh(ert) . Hari ke4 , alat tulis dah macam belacan lah kan . Pemadam dah tinggal separuh , pensel tinggal sebatang , ink pen dah tersekat-sekat . (okay , tipu jek ) . Okay , first paper , math1 . Alhamdullilah aku boleh jawab . Math 2 , ada satu soalan yang macam nak gila susah dia . Macam nak keluar dari dewan , lepas tu refer buku sekejap . Masuk dewan balik . Lama jugak lah , aku jawab soalan tu . And finally Allah bagi aku nikmat  , alhamdullilah aku dapat ingat balik macam mane nak jawab soalan tu . OK, next paper KH , boleh tahan lah senang dia . Cuma langkah-langkah je susah . Ada ke patut tanya soalan macam mane nak jahit kun lah apa lah . Ish , i'm not a tailor . Tapi aku jawab ikut logik je lah . 3.59 . this time i waiting for . finally i free . But , tak free sangat la sebab result pon belum keluar kan . So , aku tak boleh nak bebas-bebas sangat .

 

P/S : that's all . Doakan saya dan kawan-kawan saya dapat straight A dalam PMR and kalau boleh straight A dalam SPM dua tahun akan datang . Terima kasih .



 

 This is my fellow friend . They give me strongest to do the best during PMR . thank you guys. 


Old things